top of page

           Huwelijksvoorwaarden

 

 

 

Als u gaat trouwen denkt u in eerste instantie aan zaken als een feest, de ringen en het gemeentehuis. U wilt liever niet denken aan zakelijke afspraken tussen u en uw aanstaande. Toch kan dit noodzakelijk zijn.

Vanaf 1 januari 2018 geldt de Wet Beperkte gemeenschap van goederen dat wil zeggen dat al uw persoonlijke bezittingen en schulden die u voor uw trouwen heeft van u alleen blijven. Bezittingen en schulden die u na uw trouwen krijgt, zijn van u samen. Het is erg van belang om een goede administratie bij te houden van de spullen die u voor uw trouwen al had. Dan kunt u altijd aantonen dat u eigenaar bent.

Erfenissen en schenkingen die u ontvangt voor en tijdens uw huwelijk zijn van u persoonlijk, tenzij de schenker of de overledene dit anders heeft bepaald.

Bent u ondernemer? Wilt u zakelijk en privé geschieden houden? Dan kan het nog steeds van belang zijn dat u huwelijksvoorwaarden maakt. Als u huwelijksvoorwaarden maakt, kunt u helemaal zelf bepalen welke bezittingen en schulden u wilt delen en welke van u zelf zijn en ook tijdens het huwelijk blijven.  U kunt bepalen dat uw onderneming van u zelf blijft en u kunt uw echtgenoot beschermen tegen eventuele schuldeisers van uw bedrijf.

Wilt u toch in algehele gemeenschap van goederen trouwen. Dat kan, maar dan moet u dit via huwelijksvoorwaarden regelen.

Huwelijksvoorwaarden worden op maat voor u gemaakt, want ieder huwelijk is anders. Huwelijksvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld een volledige scheiding van het gehele vermogen inhouden, maar dus ook een algehele gemeenschap van goederen.

Het is aan te raden om huwelijksvoorwaarden te maken voor u gaat trouwen. Bent u al gehuwd en wilt u alsnog huwelijksvoorwaarden maken dan kan dat, echter dan komen er meer zaken bij kijken.

 

Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Download hier een brochure.

 

bottom of page